Managemo

MANAGEMO este kitul creativ de antrenare a Inteligenței Emoționale pentru copii și adulți - cărți, animații, jocuri, filme în VR sau spectacole de psihoMagie. Ajută pe oricine să antreneze cu plăcere abilitățile cheie pentru reușita în viață!

Inițiatorii campaniei

Dragos Iulian Matei
Dragos Iulian Matei
359 euro

6% din 6000 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

22 noi. / 14 dec.

susținatori

7

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Poate ai avut frici în copilărie care te-au făcut să închizi în tine visele pe care le aveai.

MANAGEMO te ajută să trăiești mai aproape de ceea ce îți dorești, mai bine și mai autentic.

E un instrument minunat cu ajutorul căruia să scapi de frica de greșeală sau eșec, de anxietate, de perfecționism, de a spune mereu “da” deși nu simți asta, de furie sau resentimente, de griji, de tendința de a te critica sau de a reacționa din impuls.

Te va ajuta să te cunoști, să te înțelegi și să te iubești mai mult.

Studiile arată că majoritatea deciziilor noastre sunt emoționale, deși ulterior tindem să căutăm explicații logice care să „justifice” că am făcut alegerea potrivită, eliminând astfel disonanța cognitivă.

Creșterea Inteligenței Emoționale (EQ) te ajută să te conectezi mai bine la nevoile și dorințele tale profunde, iar pentru că înțelegi ce se întâmplă în mintea ta, vei putea coopera mai ușor cu logica și sistemul emoțional pentru a lua decizii echilibrate.

Despre toate astea pot învăța adulții cu ajutorul lui MANAGEMO, dar și orice copil. Mai multe detalii mai jos.


Un fel de „Întors pe dos” interactiv

Poate ai văzut deja „Inside Out”, celebrul film de animație de la Pixar, tradus în limba română ca „Întors pe dos”. Când filmul a fost lansat în România noi finalizasem deja mare parte din cartea “Miracol în Lumea Emoțiilor”, foarte apreciată de copii și unii adulți. Iar pentru că este o referință bună pentru a ilustra ce facem, imaginează-ți că MANAGEMO e o aventură minunată în universul emoțiilor, unde copiii călătoresc și întâlnesc personaje amuzante din lumea interioară, reușind să își înțeleagă și să lucreze mai bine cu emoțiile. Fiind interactiv, copiii ajung să îl însoțească pe Miry, creatura cu fălcuțe din Imaginaria, în călătoriile sale prin lumile interioare și să contribuie la găsirea unor soluții la provocări precum timiditatea, frica de întuneric, frica de greșeală și altele. După ce rezolvă situațiile în joacă, ei sunt mai pregătiți să gestioneze problemele emoționale și în viața de zi cu zi.


Ce găsești în MANAGEMO?

- cartea “Miracol în Lumea Emoțiilor” în format print și audio

- 25 de povești în format pdf, audio și interactiv

- 7 animații, fiecare cu durata între 2 și 7 minute

- jocuri și activități in echipă, disponibile în format pdf

- 6 jocuri software

- 6 scenete în realitate virtuală (VR) - filmate în mijlocul naturii, fiecare cu durata între 5-10 minute – pot fi vizualizate și ca filme normale

- bilete la unul din spectacolele live de psihoMagie

Conținutul interactiv va fi accesibil online, printr-un cont personal, pe platformă.

*BONUS la unele pachete: acces gratuit la 25 de interviuri despre Inteligența Emoțională cu unii din cei mai buni psihologi din lume, top performeri în diferite domenii și câteva vedete la nivel național și internațional

MANAGEMO e bine fundamentat științific dar și jucăuș, practic, inspirator, plin de învățături de-ți merg la inimă și la minte, cum ar spune Miry, asistentul personal care îi ajută pe adulți și pe copii să își dezvolte Mușchiul Emoțional.


Cui i se adresează?

Copiilor între 4-12 ani, dar și adulților cu spirit ludic și pasiune pentru artă și dezvoltare personală. MANAGEMO se adresează cui:

 dorește să se cunoască mai bine și să își antreneze Inteligența Emoțională într-un mod eficient și plăcut

 vrea să învețe și să înțeleagă ușor, prin metafore și povești memorabile care vizează atât gândirea logică (cortexul prefrontal), cât și partea emoțională (sistemul limbic)

 lucrează cu copiii și caută instrumente care le captează atenția, explicând pe înțelesul lor concepte terapeutice cheie (psihologi, psihoterapeuți, educatori, învățători, profesori etc.).


Cum funcționează MANAGEMO?

Foarte simplu!

Fie că alegi întreaga colecție sau părți din ea, descoperi un teren de joacă în care tu sau copilul puteți explora lumea interioară și emoțiile în siguranță, cu plăcere și amuzament.

1. Alegi „instrumentul” preferat din colecție.

2. Călătorești în lumi magice, unde întâlnești personaje simpatice.

3. Înveți și înțelegi concepte cheie.

4. Practici în viața de zi cu zi și depășești obstacole!


Cu ce te ajută MANAGEMO?

Înveți:

 să numești emoțiile

 să recunoști emoțiile

 să lucrezi cu grijile și anxietatea în mod sănătos

 strategii practice pentru a gestiona emoțiile neplăcute (frica, furia, tristețea...)

 o perspectivă inedită asupra emoțiilor care îți va reda încrederea și sentimentul puterii personale

 să antrenezi reziliența la butoanele emoționale și să le “dezactivezi”

 să găsești soluții de gestionare a stresului echilibrând logica și emoționalul

 să îți iei singur/ă apărarea și să stabilești limitele spațiului tău personal

 să eliberezi în siguranță emoțiile care pot rămâne „blocate” în corp

 să accesezi și să folosești resursele valoroase din spatele emoțiilor

 să îți îmbunătăți interocepția, capacitatea de a dialoga cu propriul corp

 care sunt beneficiile stimulării nervului vag și cum să le obții

 cum să te motivezi atunci când dorești să faci ceva

 cum să gestionezi procrastinarea și să îți atingi obiectivele

 despre scopurile purtărilor la tine și la ceilalți, dar și despre nevoile umane

 să practici empatia și comunicarea asertivă, precum și multe alte aptitudinii sociale

MANAGEMO abordează întreg spectrul Inteligenței Emoționale.


De ce funcționează MANAGEMO?

Vorbește pe limba copiilor (Plăcut, ușor, memorabil)

Experiența învățării se face natural pentru copii, prin povești cu personaje plăcute și amuzante care traduc pe înțelesul oricui concepte avansate de psihologie și neuroștiință.

Prin metafore puternice, ușor de reținut, dar și jocuri sau activități practice, copiii învață despre procese complexe la nivelul funcționării creierului.

Astfel tu sau copilul vă puteți bucura de Inteligență Emoțională de înaltă calitate, fără a fi nevoiți să citiți o mulțime de cărți, să studiați ani la rând - sau să lucrați cu unii dintre cei mai buni psihologi din lume!

Am făcut asta pentru noi și pentru copiii cu care lucrăm - atât cei în situații dezavantajate, cât și cei din familii - pentru ca orice om, copil sau adult, să își poată îmbunătăți viața.

Iar acum te poți bucura și tu de rezultatele muncii noastre din ultimii 6 ani!

Oferă opțiuni (Împacă gusturi diverse)

Indiferent de mediul de învățare preferat, tu sau copilul sigur găsiți ceva pentru voi. Fie că preferați cititul, teatrul, magia, jocurile sau animațiile, le veți putea savura din confortul casei sau de oriunde vă doriți.


Evidence based practice

Pentru că oamenii sunt diferiți, iar nevoile sunt diferite, știm că nu orice teorie sau metodă e practică și benefică pentru toată lumea. Iar faptul că nu ne-am “îndrăgostit” de nicio metodă sau curent psihologic ne-a ajutat să fim deschiși la a integra cele mai apreciate și eficiente metode.

Lucrăm cu o echipă minunată de psihologi din România și Statele Unite, printre cei mai buni din lume, care folosesc diverse metode, dar am și cercetat intens pentru a strânge și armoniza cât mai multe din metodele și teoriile mari care au dat cele mai bune rezultate documentate.

Astfel am ajuns la o sinteză bazată pe:

- cercetarea de vârf în domeniul neuroștiinței emoțiilor realizată de experți ca: Daniel Goleman, Susan David, Travis Bradberry, Dan Siegel

- practica unor psihiatri, psihoterapeuți și autori de succes precum Christophe André, François Lelord

- experiența de peste 75 de ani a unor psihologi extraordinari cu care lucrăm direct – Dr. Francis X. Walton și Dr. Paul R. Rasmussen, autori de succes și fondatori de instituții și centre de consiliere și terapie Adleriană

- ne-am inspirat chiar și din metode folosite de NASA în antrenamentul astronauților, alături de cele mai noi studii și cercetări în domeniul Inteligenței Emoționale


Infografic


Ce învață copiii cu MANAGEMO?

Credem că adevărații supereroi sunt oamenii, iar adevăratele superputeri se cresc din interior.

Reziliența emoțională, Încrederea, Curajul, Empatia, Intuiția, Voința, Cooperarea, Responsabilitatea sunt doar câteva din comorile extraordinare ale lumii noastre interioare.

Ne ajută mult să învățăm aceste lucruri când suntem copii, dar... cum să facem asta dacă nimeni nu ne ghidează?

Poate ca părinte vrei să îi oferi copilului tău șansa pe care tu la vârsta lui nu ai avut-o – de a învăța, prin joc și curiozitate, să își descopere, antreneze și folosească resursele interioare pentru a face față mai ușor provocărilor vieții.

Sau poate vrei să oferi aceeași șansă și unor copii cu posibilități mai reduse, precum cei care locuiesc în centre de plasament. Astfel vei ajuta și societatea în care trăim. Copilul ajutat de tine poate fi adultul care te va susține în viitor sau cineva care este susținut de societate.


Stadiul actual al proiectului

Costul total pentru a crea MANAGEMO este de aproximativ 46.000 de euro, care include costurile echipamentelor, a software-ului folosit pentru a genera animații, a graficii și alte costuri.

Deja am investit mai mult de 40.000 de euro, acum mai avem nevoie de încă 6.000 de euro pentru a finaliza întreaga colecție.

Am creat și testat cu succes cartea și peste 12 povești, 5 jocuri, o animație, o carte audio, toate interviurile, filmele în VR și spectacolele.

Am creat și măsurat platforma și procedurile pentru realizarea de noi povești, episoade animate și cărți interactive, precum și pentru obținerea validării psihologice - astfel încât știm durata și costurile implicate.

Mai trebuie să creăm unele animații, cărți interactive și audio, să procesăm interviurile și să le încărcăm pe site.

Toate poveștile și episoadele au o bază solidă de studii, practică și cercetare psihologică.

De asemenea, aproximativ 30% din grafică este gata, precum și 90% dintre personaje.


Timeline

Vom crea câte un spectacol în fiecare lună, bazat pe animații și cărți interactive.

Începând din februarie 2018 vom pune bazele unui business social care se poate susține și crește din încasările proprii – colaborând cu câteva grădinițe și școli, dar și locații pentru spectacole și petreceri private educative cu scopul dezvoltării Inteligenței Emoționale.


Planuri de viitor

Avem planuri mari care includ testarea celei mai imersive și mai eficiente metode de antrenare a Inteligenței Emoționale pentru copiii din centre de plasament și alți copii în situații emoționale mai dificile.

Urmează de asemenea și crearea unui spectacol de psihoMagie dedicată fenomenului de bullying (agresiune) - pentru școli și licee – posibil și a unuia despre sexualitate.


Următorii pași de făcut

Cu o parte din “infrastructură” gata, urmează:

- crearea și validarea psihologică a următoarelor povești;

- adaptarea scenariilor de la baza următoarelor animații;

- înregistrările cu actori, editarea audio și video;

- finalizarea graficii noilor episoade;

- crearea și animarea unor noi personaje;

Banii strânși din campania de crowdfunding vor ajuta la acoperirea costurilor de producere a colecției MANAGEMO, precum și la măsurarea și analiza rezultatelor.


Echipa proiectului

Echipa internationala

Dragoș Iulian Matei, autor al celei mai complete cărți despre emoții pentru copii - din România și probabil și din lume, fondator al ONG-ului „Micile Emoții Mari”, a produs și regizat peste 20 de spectacole terapeutice inovative de educație emoțională foarte apreciate de copii, părinți, psihologi și educatori. În 6 ani de activitate, Dragoș a lucrat cu peste 3500 de copii și părinți, dar și cu psihologi excepționali din România și din SUA, a susținut cercuri terapeutice la SOS Satele Copiilor București cu rezultate terapeutice validate de psihologi experimentați, a creat spectacole și activități umanitare și este, la bază, specialist în programare IT, ceea ce ajută mult în dezvoltarea softului necesar generării animațiilor și jocurilor.

Bianca Niță, vicepreședinte al ONG-ului „Micile Emoții Mari”, co-autor și ilustrator al cărții “Miracol în Lumea Emoțiilor”, realizează grafica lui MANAGEMO și îi place să imagineze și să dea viață prin animație personajelor din lumea interioară. A început să deseneze în copilărie, iar după a pauză îndelungată a revenit la desen, motivată de frumusețea și utilitatea acestui proiect. Pentru că la bază e un om de comunicare pasionat de dezvoltare personală, face cu drag și copywriting, PR sau marketing, contribuie la rafinarea conținutului poveștilor, înregistrări și editare audio-video.

Consilieri de top

În crearea bazei științifice pentru MANAGEMO, Dragoș și Bianca au lucrat îndeaproape cu câțiva psihologi de top din România și Statele Unite.

Unii dintre cei mai apropiați consilieri se numără printre cei mai proeminenți din lume - terapeuții adlerieni Francis X. Walton și Paul Rasmussen, ambii foarte apreciați autori de cărți de psihologie. Amândoi sunt educatori și clinicieni, cu peste 40 de ani, respectiv 30 de ani de practică privată. Rasmussen este cunoscut pentru vasta sa cercetare din viața profesională timpurie, precum și pentru munca sa valoroasă în domeniul emoțiilor.

Francis Walton a câștigat titlul de „formator de formatori” („trainer of trainers”), devenind, de asemenea, popular pentru demonstrațiile sale live de consiliere familială, unde pune în aplicare cunoscuta sa metodă cea mai memorabilă observație, reușind să producă schimbări pozitive în viața familiilor.


De asemenea, echipa MANAGEMO se bucură de participarea mai multor psihologi valoroși care contribuie la validarea efectelor terapeutice, dar și de implicarea unui grup de voluntari minunați, cu experiență în proiecte cu impact social.


Puncte de risc în realizarea proiectului

Riscurile sunt minime, datorită experienței de peste 6 ani și a echipei noastre extraordinare.

Singurul risc real ar fi să nu putem finaliza întreaga colecție MANAGEMO în timpul propus. Anticipând și minimizând acest risc, am realizat câte un episod perfect funcțional din fiecare instrument pe care îl prezentăm. De asemenea, am măsurat timpii și costurile de realizare, am creat proceduri și librării media, am găsit colaboratori acolo unde am avut nevoie.


IntrebariRaspunsuri